cestuj s batohem logo
text: cestuj s batohem
Cestuj s batohem
Search
Close this search box.
Cestování > Cestovatelské tipy > 3+1 možností, jak se nejlépe dopravit do Nizozemska
Jak se dopravit do Holandska

3+1 možností, jak se nejlépe dopravit do Nizozemska

Aktualizováno: 1. května 2024

Cest do nizozemské metropole je mnoho. Řeč je o Amsterdamu, který leží na samém západním pobřeží. Objevte 4 tipy, jak se nejlépe dostat do Amsterdamu. Zejména poslední tip je stylový.
Obsah článku

Často si cestující mylně myslí, že je to jediná věc, kterou lze v Nizozemsku vidět. Bohužel. I když se v Amsterodamu dá strávit pár krásných dní, existují v zemi tulipánů i jiná zajímavější místa. Ještě než si o nich povíme, musíme si ale říct, jak se do Nizozemska dostat.

Tip #1 – Letadlo ✈️

Tou nejpohodlnější je zajisté let. Z Prahy a Vídně létají přímá spojení zhruba 2 hodiny. Z letiště Schipol (cca 30 km od centra) se dostanete do víru velkoměsta hromadnou dopravou, taxi nebo pěšky. Ta poslední možnost je pouze pro otrlé a spořící. Tedy šitá na míru všem fanouškům tohoto plnohodnotného blogu. Výhodou je, že půjdete téměř celou cestu po rovině.

Pokud si nejste jisti, jak vyhledávat levné letenky, pak naštivte našeho nabitého průvodce Skyscanner – vyhledávače levných letenek.

Tip #2 – Auto 🚗

Další možností je cesta autem. Z ČR se dostanete pouze za náklady na pohonné hmoty. Dálnice v Německu a Nizozemsku jsou zdarma. Musíte ale počítat s tím, že pokud budete tankovat u dálnice, připlatíte si. Všechno souvisí se vším, a tak není překvapením, že na dálnici jsou pohonné hmoty zhruba o 20 % dražší než ty mimo dálnice. Cesta z okolí Prahy zabere pres Plzeň, nebo na Cheb s pauzami zhruba 9 hodin v závislosti na čase výjezdu. Doporučujeme vyrazit tak, abyste se vyhli ranní špičce v okolí Amsterdamu. Ideální je dorazit do Amsterodamu před 7 hodinou ranní.

Tip #3 – Veřejná doprava 🚌🚅

Třetí možností je využít hromadnou dopravu. Z Prahy jezdí přímý spoj RegioJet, ale i konkurenční FlixBus. Pokud kupujete lístky s předstihem vyjdou vás u „zelenáče“ zhruba na 1 600 – 1 700 Kč. U „žluťáka“ začíná cena od 1 200 Kč. Oba spoje jsou naštěstí bez přestupu a trvají necelých 15 hodin.

Druhým tipem veřejné dopravy je vlak. Bohužel neexistuje přímé spojení. Je nutné minimálně jednou přestoupit. Jednosměrná jízdenka vyjde zhruba na 1 200 Kč.

Tip #4 – Tajný a bláznivý tip

Čtvrtým a takovým bonusovým tipem, jak se dopravit do Nizozemska je loď. Musím se ale přiznat, že tento nestandardní způsob dopravy zmiňuji pouze jako satyru. Bohužel i tato možnost je reálná. Chce to jen sehnat loď a kapitána. Na druhou stranu to bere vítr z plachet všem, co říkají, že cestování do západní Evropy není dobrodružství.

Sledujte nás na Instagramu

Podobné články

Otevíráme mapu světa týdenní dovolená není příliš dlouhá na to vydat se dál za hranice naší hroudy Karel původem z Vimperka Vám bystřejším jistě neunikla demagogická kampaň města Vimperk jak rád s úsměvem říkám že je to pomyslná brána Šumavy navrhl že bychom mohli jít přechod Šumavy A co víc...

Slovenský ráj malebná a nádherná část Slovenska je rájem pro milovníky přírody a dobrodružství Tato oblast je známá svými skalními útvary roklinami s žebříky po kterých můžete svévolně lozit a připad si tak že zažíváte skutečné dobrodružství Dále také průzračnými řekami půvabnými stezkami zelenými kouzelnými lesy a úchvatnými výhledy Za...

Picture of Pišta
Pišta
Rád píšu a na Cestuj s batohem jsem hlavní editor našich příběhů, které společně s dalšími členy spoluvytváříme na cestách.
Otevíráme mapu světa týdenní dovolená není příliš dlouhá na to vydat se dál za hranice naší hroudy Karel původem z Vimperka Vám bystřejším jistě neunikla demagogická kampaň města Vimperk jak

Slovenský ráj malebná a nádherná část Slovenska je rájem pro milovníky přírody a dobrodružství Tato oblast je známá svými skalními útvary roklinami s žebříky po kterých můžete svévolně lozit a